Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

μερικη ικανοποιηση αιτηματων αλιεων


Νέες διευθετήσεις για την αλιεία με μηχανότρατες συμφωνήθηκαν, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Συνομοσπονδία Αλιέων Ελλάδας (παράκτιοι), στη σύσκεψη που έγινε υπό την προεδρία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρου Κοντού.

Στη σύσκεψη, σύμφωνα με τους παράκτιους ψαράδες, συμφωνήθηκε:

• Να απαγορευτεί το ψάρεμα με μηχανότρατες, όπως προβλέπουν οι κοινοτικές διατάξεις, σε απόσταση μικρότερη του 1,5 ναυτικού μιλίου από τις ακτές, σε όλες τις περιοχές της χώρας, με εξαίρεση τις περιοχές του στενού Μυτιλήνης-Χίου-Τουρκίας, της περιοχής της Δωδεκανήσου και της περιοχής του δυτικού τμήματος των Ιονίων νήσων Ζακύνθου και Κεφαλονιάς.

• Για τα γρι γρι συμφωνήθηκε η απαγόρευση της αλιείας σε βάθη θάλασσας μικρότερα των 50 μέτρων και σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από τις ακτές.

• Επιπλέον συζητήθηκε το ζήτημα της χρηματοδότησης των ιδιοκτητών σκαφών βιντζότρατας , ώστε να επιδοτηθούν για την απόσυρση του αλιευτικού εργαλείου και για την αντικατάσταση των σκαφών τους.

• Tέλος, συμφωνήθηκε να γίνει νέα συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα, ώστε να ρυθμιστούν και οι τελευταίες εκκρεμότητας αναφορικά με τα αιτήματα των αλιέων.

περισσότερα εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή