Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

η φωτογραφία της ημέρας

5 σχόλια:

  1. Διαβάστε στο Έκτακτο Δελτίο Βασικού Σχολιασμού Επικαιρότητας (http://vasikos-sxoliasmos.pasok.gr/?p=146) από την χθεσινή ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο:

    1. Η Ελλάδα μοιάζει με καράβι ακυβέρνητο που μπαίνει στο μάτι του κυκλώνα. Εμείς θα αντιμετωπίσουμε την κρίση επιθετικά, αξιοποιώντας την ως ευκαιρία.
    2. Τα αίτια της κρίσης. Η αντίληψη της νεοσυντήρησης σε όλο τον κόσμο, σύγκριση κυβερνήσεων Μπους και Καραμανλή.
    3. Το νέο δίλημμα για την ανθρωπότητα: Ή θα αξιοποιήσουμε την κρίση για να φτιάξουμε μία πιο ανθρώπινη κοινωνία ή εμείς και τα παιδιά μας θα ζήσουν την βαρβαρότητα...
    4. Ελλάδα.
    - Την κρίσιμη αυτή ώρα, η χώρα μας δεν έχει περιθώρια να βυθίζεται στα σκάνδαλα. Απαιτείται άλλη κυβέρνηση, άλλη πολιτική.
    - Πρέπει να στηρίξουμε το εισόδημα του πολίτη, την πραγματική οικονομία, αλλιώς ο κίνδυνος της ύφεσης και της ανεργίας είναι προ των πυλών.
    - Βασική προϋπόθεση για να αλλάξουμε σελίδα ως χώρα: να αποκατασταθεί η σχέση κράτους-πολίτη με μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.
    5. Ευρωπαϊκή Ένωση. Η δική μας πρόταση: Στροφή σε σοβαρές δημόσιες επενδύσεις, ακόμα και πέρα από τα αυστηρά κριτήρια του Μάαστριχτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΧΙ στη λήθη όπως είπε και ο Καζαντζάκης αλλά μήπως θα 'επρεπε να κάνουμε τις ιδέες αυτές πράξεις?! Ποιος είναι σήμερα ο εχθρός? Εμείς οι ίδιοι και όχι μονο...από Αντίπαρο μέχρι Νέα Υόρκη είμαστε παντού οι ίδιοι...φιλάμε τα χέρια των δεσποτάδων γιατί φοβόμαστε την μετά θάνατον ζωή...για τούτη την ζωή τί κάνουμε????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οχι, δεν είμαστε ίδιοι. Ο καθείς μας άλλος.
    Δεν φιλάνε όλοι χέρια δεσποτάδων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πως και δεν τον έχουμε δει και αυτόν μέσα στο κοινοτικό κατάστημα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν δεν τα φιλαγαμε ( με την ευρήτερη εννοια ) δεν θα ήταν εκεί που είναι...χωρίς να θέλω να αντιπαρατεθώ ώντας άθεη, δεν θα είχαν τόση δύναμη??!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή