Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Ψευδολόγων ανθρώπων έλεγχος εστί τα πράγματα


Ο Μαριος Πλωριτης σε ενα αρθρο του στο Βημα εγγραφε

«Ψευδολόγων ανθρώπων έλεγχος εστί τα πράγματα» («Τους ψεύτες τους ξεσκεπάζουν τα γεγονότα»), έλεγε ο παλιός παραμυθάς Αίσωπος.

Οπότε, δεν ξέρεις τι να πρωτοθαυμάσεις ή τι να πρωτο-οικτίρεις: το θράσος των ψευδολόγων ή τη μωρία τους, την πεποίθησή τους πως το αξίωμά τους φτάνει και περισσεύει για να βεβαιώσει του λόγου τους το ασφαλές και να μεταλλάξει τα κατάφωρα ψεύδη σε «αδαμάντινες αλήθειες» και τις αναμφισβήτητες αλήθειες σε βδελυρές συκοφαντίες...


Από το site του Παριανού Τύπου αντιγράφουμε

PHILOXENIA 2008: Κόντρα Νομάρχη Κυκλάδων και Κοινότητας Αντιπάρου

Ανοιχτή επιστολή του Νομάρχη Κυκλάδων Δημήτρη Μπάιλα στην πρόεδρο της Κοινότητας Αντιπάρου κ. Βαρβάρα Φαρούπου – Μανέτα για τη μη συμμετοχή της Αντιπάρου στην έκθεση PHILOXENIA 2008. Τι απάντησε η Κοινότητα Αντιπάρου, με δελτίο τύπου, δυο μέρες αργότερα. Τι αναφέρουν τα έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα ο Νομάρχης Κυκλάδων…

Ο Νομάχης Κυκλάδων Δημήτρης Μπάιλας με ανοιχτή επιστολή του στις 11 Νοεμβρίου 2008 προς την πρόεδρο της Κοινότητας Αντιπάρου κ. Βαρβάρα Φαρούπου - Μανέτα την διαψεύδει σχετικά με τα όσα υποστηρίζει η πρόεδρος της Κοινότητας στον Παριανό Τύπο για τη μη συμμετοχή της Αντιπάρου στην έκθεση PHILOXENIA 08. Ο κ. Μπάιλας ζητάει από την πρόεδρο της κοινότητας Αντιπάρου να αποκαταστήσει με νεότερη δήλωσή της στον Παριανό Τύπο την αλήθεια.Ο κ. Μπάιλας κάνει γνωστό στην ανοιχτή επιστολή του ότι η Κοινότητα Αντιπάρου ουδέποτε έστειλε γραπτή επιβεβαίωση για συμμετοχή της στην συγκεκριμένη έκθεση αν και η κοινότητα είχε ενημερωθεί έγκαιρα και γραπτώς.Από την πλευρά της η Κοινότητα Αντιπάρου δυο μέρες αργότερα απάντησε στο περιεχόμενο της ανοιχτής επιστολής του Νομάρχη Κυκλάδων υποστηρίζοντας ότι «δεν κατηγόρησε κανέναν ακριβώς γιατί δεν έχει μάθει να κατηγορεί».

«Να δηλώνετε την αλήθεια την οποία ζητώ να αποκαταστήσετε»

Αναλυτικά η ανοιχτή επιστολή του νομάρχη Κυκλάδων προς την πρόεδρο της κοινότητας Αντιπάρου έχει ως εξής:

«Ελληνική Δημοκρατία

Νομαρχιακή ΑυτοδιοίκησηΚυκλάδων

Γραφείο Νομάρχη

Ερμούπολη 11-11-2008

Α.Π.: 5354

Κυρία Πρόεδρε,

Έγινα γνώστης από τον Παριανό Τύπο της απάντησης που δώσατε στον επικεφαλή της μειοψηφίας στην κοινότητά σας κ. Λεβεντάκη, για διάφορα θέματα τα οποία φυσικά δεν με αφορούν. Μένω όμως στην απάντησή σας που διάβασα, ότι η απουσία της Αντιπάρου από την έκθεση PHILOXENIA 08 οφείλεται στο γεγονός ότι η Νομαρχιακή επιτροπή σας άφησε χωρίς περίπτερο.Αυτό είναι καθαρό ψέμα, διότι: 1) Με το υπ’ αριθ. 256/9-9-08 έγγραφό της η ΝΕΤΠ κάλεσε τους εκπροσώπους όλων των νησιών να δηλώσουν γραπτώς εάν θα συμμετέχουν στην προαναφερόμενη έκθεση προκειμένου να συμπεριληφθούν στην κλήρωση που διεξάγη η νομαρχιακή επιτροπή κάθε χρόνο για την κατανομή των χώρων του περιπτέρου. Μάλιστα με έντονα γράμματα επισημαίνετο ότι όσα νησιά δεν απαντήσουν δεν θα συμμετέχουν στην κλήρωση. Και απάντηση δεν υπήρξε. 2) Επί πλέον πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι με το υπ’ αριθ. 21/2-4-08 έγγραφο της Κοινοτικής επιχείρησης Τουριστικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης της Αντιπάρου που υπογράφεται από τον πρόεδρο κ. Πατέλη, είχατε γνωρίσει στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων ότι η Κοινότητα Αντιπάρου δεν θα συμμετέχει στο Τουριστικό Πανόραμα από 17 έως 20/4/2008 στην Ανθούσα Αττικής.Ήταν ένας λόγος παραπάνω η ΝΕΤΠ να συμπεράνει ότι αφού δεν απαντήσατε για τη PHILOXENIA 08 η θέση σας θα ήταν το ίδιο αρνητική όπως και για το Τουριστικό Πανόραμα που απαντήσατε αρνητικά. Δεν γνωρίζουμε για πιο λόγο δεν συμμετέχετε και ούτε αφορά τη Ν.Α., μπορώ μάλιστα να πω ότι κάτι τέτοιο μας συμφέρει γιατί γλιτώνουμε κάποια χρήματα, όμως παρακαλώ να δηλώνετε την αλήθεια την οποία ζητώ να αποκαταστήσετε με νεότερη δήλωσή σας προς τον Παριανό Τύπο. Βεβαίως τα έγγραφα που επικαλούμαι είναι στη διάθεση όποιου τα ζητήσει.

Ο Νομάρχης Κυκλάδων

Δημήτριος Μπάιλας»

«Η Κοινότητα Αντιπάρου δεν κατηγόρησε κανέναν»

Δύο μέρες αργότερα, στις 13 Νοεμβρίου, η Κοινότητα Αντιπάρου απάντησε στην ανοιχτή επιστολή του Νομάρχη με δελτίο τύπου. Αναλυτικά στο δελτίο τύπου η Κοινότητα Αντιπάρου αναφέρει τα εξής:

«ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Κοινότητα Αντιπάρου δεν κατηγόρησε κανέναν ακριβώς γιατί δεν έχει μάθει να κατηγορεί και παρουσιάζει τα γεγονότα όπως ακριβώς συνέβησαν, δίχως να προσθέτει ή να αφαιρεί κάτι επιπλέον.Όταν πληροφορηθήκαμε ότι μείναμε εκτός από την κλήρωση των περιπτέρων από την αρμόδια επιτροπή ,ρώτησα το λόγο και απάντησαν στη γραμματέα της Κ.Ε.Τ.Π.Α.Α ότι η Πρόεδρος της Κοινότητας Αντιπάρου με επιστολή της απέκλισε τη συμμετοχή της Αντιπάρου για ολόκληρο το 2008. Ζητήσαμε το εν λόγω έγγραφο και φυσικά δεν υπήρχε αφού η Πρόεδρος δεν είχε στείλει κανένα αρνητικό έγγραφο για την έκθεση της PHILOXENIA.

Φυσικά η Κοινότητα που είχε προετοιμάσει το υλικό για την έκθεση , έστειλε τους συμβούλους που θα την εκπροσωπούσαν οι οποίοι μετέβησαν στη PHILOXENIA και μοίρασαν το υλικό της Αντιπάρου στα περίπτερα της Περιφέρειας και Νομαρχίας.

Τέλος καλό όλα καλά.

Εκ της Κοινότητας Αντιπάρου»

Τα έγγραφα που επικαλείται ο Νομάρχης

Ο «Παριανός Τύπος» ζήτησε από τον Νομάρχη Κυκλάδων και του εστάλησαν τα έγγραφα που επικαλείται ο κ. Μπάιλας στην ανοιχτή επιστολή του προς την Κοινότητα Αντιπάρου.

Το πρώτο έγγραφο

Το πρώτο έγγραφο έφυγε από την Κοινοτική Επιχείρηση Τουριστικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης Αντιπάρου με ημερομηνία 2 Απριλίου 2008 και Αρ. Πρωτ.: 21 προς την Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων Α.Ε. υπόψη της κας Προχώρη.Στο έγγραφο αυτό αναφέρονται τα εξής: «Η Κοινότητα Αντιπάρου και η Κοινοτική Επιχείρηση Τουριστικής Ανάπτυξης Αντιπάρου δεν θα συμμετάσχουν στην Έκθεση «Τουριστικό Πανόραμα 17-20 Απριλίου 2008» στην Ανθούσα με δικό τους περίπτερο.

Με εκτίμηση

ο Πρόεδρος της ΚΕΤΠΑΑ

Πατέλης Αντώνης»

Το δεύτερο έγγραφο

Το δεύτερο έγγραφο εστάλη από την Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής στις 9 Σεπτεμβρίου 2008 με αρ. πρωτ.: 256 και είχε αποδέκτες εκτός από το γραφείο του Νομάρχη, τα μέλη της ΝΕΠΤ, τα Επαρχεία του Νομού, τους ΟΤΑ τους Νομού, τους Συλλόγους Ξενοδόχων, τους Συλλόγους και την Ομοσπονδία των Ενοικιαζόμενων Δωματίων, τους Συλλόγους Τουριστικών Πρακτόρων και τους Εκπροσώπους Τουριστικής Προβολής των ΟΤΑ, ανάμεσά τους και η εκπρόσωπος Αντιπάρου κ. Ι. Χριστοπούλου. «Θέμα: Τουριστική προβολή Κυκλάδων 2008 – Συμμετοχή στην έκθεση PHILOXENIA 2008.Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοιΣτο πλαίσιο του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής Κυκλάδων 2008, έχει προγραμματιστεί η συμμετοχή του Νομού στην έκθεση Philoxenia η οποία διοργανώνεται από 30 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου στην Θεσσαλονίκη από τη HELEXPO.

1. Όπως είναι γνωστό στις εκθέσεις εσωτερικού η ΝΕΤΠ Κυκλάδων αναλαμβάνει για όλα τα περίπτερα τον γενικό σχεδιασμό και πραγματοποίηση της κατασκευής του συνολικού περιπτέρου, των αποθηκών, πατώματος καθώς και πλαϊνών διαχωριστικών τοιχίων, του φωτισμού, των γενικών γραφιστικών.Εξοπλισμό με αντικείμενα και στολισμό του κάθε ενός περιπτέρου καθώς και το κόστος τους αναλαμβάνουν οι Δήμοι από τα νησιά που θα έχουν συμμετοχή εκτός των νησιών που με απόφαση ΝΕΤΠ εξαιρούνται και είναι:Ηρακλειά, Κουφονήσια, Κίμωλος, Ανάφη, Σχοινούσα, Θηρασιά, Δονούσα, Φολέγανδρος, Σίκινος.Αυτά τα νησιά παίρνουν θέση σε ένα κοινό υποπερίπτερο και την δαπάνη εξοπλισμού και διακόσμησης αναλαμβάνει η ΝΕΤΠ Κυκλάδων.Ενδέχεται να υπάρξουν νησιά από αυτά που αναλαμβάνουν μόνα τους την διακόσμηση και τον εξοπλισμό, να θελήσουν να εξοπλιστεί και να διακοσμηθεί το περίπτερό τους από την ανάδοχο εταιρεία που θα επιλεγεί από την ΝΕΤΠ. Και σε αυτή την περίπτωση αναλαμβάνουν μόνοι τους το κόστος του περιπτέρου τους.

2. Επειδή σε προηγούμενες εκθέσεις προέκυψε να έχουν ετοιμαστεί υποπερίπτερα για κάποια νησιά, και δεν υπήρξε παρουσία εκπροσώπων αυτών των νησιών με αποτέλεσμα να μένουν περίπτερα κενά και να προκαλούν ερωτηματικάγι’ αυτό σας παρακαλούμε να δηλώσετε γραπτώς με φαξ στο 2281087982 (επισυνάπτεται δήλωση) την συμμετοχή σας στην Pfiloxenia 2008.

Επισημαίνουμε ότι στην κατανομή του χώρου θα ληφθούν υπόψη μόνο τα νησιά για τα οποία θα έχουμε έγγραφη δήλωση και αυτά που έχουν καταβάλει την οικονομική τους συμμετοχή στο Πρόγραμμα 2008 η οποία προσδιορίστηκε σύμφωνα με τον Ν.2160/93 με αρ. αποφ. ΝΕΤΠ 5/17-1-2008 και την σύμφωνη γνώμη του κ. Νομάρχη.

Τα υπόλοιπα νησιά δεν θα μπουν στην κλήρωση σύμφωνα με αρ. αποφ. 3/30η Ιουλίου 2007 ΝΕΤΠ. Σε αυτά θα γίνει μόνο αναφορά στον χώρο της ΝΕΤΠ.Η κλήρωση προβλέπεται να γίνει μεταξύ 15 και 17 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες για την συμμετοχή σας, θα σας σταλούν μετά την κλήρωση των χώρων.

Με εκτίμηση

Γιώργος Δάμπασης

Πρόεδρος ΝΕΤΠ».

Αποσπασμα τωρα απο Δελτιο τυπου της Κοινοτητας

2) Για την απουσία της Αντιπάρου από την έκθεση Philoxenia 08.
Φέτος η Νομαρχιακή Επιτροπή μας άφησε χωρίς περίπτερο και ζητήσαμε από την Περιφέρεια να μας φιλοξενήσει στο δικό της περίπτερο.


Επίσης σε σχόλιο της Φωνής της Πάρου γράφτηκε

Μηδέν εις
το πηλίκον!
Μόλις την Παρασκευή έφθασαν στην Θεσ-
σαλονίκη τα διαφημιστικά έντυπα της κοινό-
τητας Αντιπάρου και τοποθετήθηκαν στο
Περίπτερο της Περιφέρειας. Για την ακρί-
βεια…πετάχτηκαν σε κάποιο κιβώτιο και αν
δεν βρισκόταν κάποιος από τηνΠάρο που με-
τέχει στην έκθεση, εκεί θα μέναν…
Αρνητική πάντως εντύπωση έκανε η απουσία
του περιπτέρου της Αντιπάρου φέτος από
την έκθεση, καθώς και ο περιορισμένος αριθ-
μός των διαφημιστικών της φυλλαδίων, μόλις
και μετά βίας 200 κομμάτια.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

5 σχόλια:

  1. Ένας τρελός επιστήµονας πειραµατίζεται µε ένα βάτραχο. Τον βάζει επάνω σ΄ ένα τραπέζι και του
    φωνάζει «Πήδα!». Ο βάτραχος πηδάει. Ο τρελός επιστήµονας κρατάει µερικές σηµειώσεις σ΄ ένα
    µπλοκ. Κόβει ένα από τα δύο πόδια του βατράχου και του ξαναφωνάζει : «Πήδα!». Ο βάτραχος πηδάει
    ξανά, µε µικρότερο άλµα αυτή τη φορά. Ο τρελός επιστήµονας συνεχίζει να σηµειώνει τις
    παρατηρήσεις του. Του κόβει και το άλλο πόδι και του φωνάζει πάλι : «Πήδα!». Ο βάτραχος δεν
    κινείται. «ΠΗ∆Α!!!» φωνάζει δυνατά. Τίποτα. Καµιά κίνηση από το βάτραχο. Τότε, παίρνει το
    σηµειωµατάριό του και καταλήγει στο συµπέρασµά του : « Αν κόψεις και τα δυο πόδια ενός βατράχου,
    τότε αυτός κουφαίνεται!»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά δεν κάνει ούτε για περιπτερού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν κάνει το κορίτσι
    αλλά στο κάτω κατω μήπως
    δεν έχουν μερίδιο ευθύνης
    και αυτοί που την στηρίζουν
    και αυτοί που την ψήφισαν
    και αυτοί πυ την σιγοντάρουν
    στην αφάνταστη ελαφρότητά της ;
    Oλα όμως εδώ πληρώνονται.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Bαρεθήκανε τα παιδιά
    να πηγαίνουν εκδρομούλες με τα έξοδα
    πληρωμένα.
    Τί να κανουμε τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ψεύτρα κι η κλέφτρα
    τον πρώτο χρόνο χαίρεται.


    ΣΗΜ Παράφραση γνωστής παροιμίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή