Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

TO Γ ΚΠΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ updated


ΠΟΙΑ ΕΡΓΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΟ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ Γ ΚΠΣ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ , Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΑΦΑΛΑΤΩΣΗ? ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΛΗΞΗ? ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΗΘΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ?

σχετικά με τα έργα που είχαν ανατεθεί στην ΕΓΝΑΤΙΑ ο Περιφερειάρχης κ.Κοκκινος αναφέρθηκε στην εισήγηση του λέγοντας


Σχετικά με το Μέτρο 5.11 και την πράξη «Έργα υποδομών μέσω συνολικής επιχορήγησης σε μικρά νησιά και απομονωμένες περιοχές της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου», για το οποίο έχει γίνει τόση συζήτηση τον τελευταίο καιρό θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι για την πράξη αυτή έγινε σύμβαση ανάμεσα στη Διαχειριστική Αρχή του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε., η οποία και ορίστηκε υπεύθυνη για την ωρίμανση και δημοπράτηση των έργων που βρίσκονται κάτω από τον γενικό τίτλο αυτής της πράξης. Οι δικές μας Υπηρεσίες δεν είχαν την αρμοδιότητα ωρίμανσης, προέγκρισης δημοπράτησης και συμβασιοποίησης των έργων αυτών. Το συντονισμό και το σχεδιασμό της δράσης ασκεί ειδική Επιτροπή Συντονισμού και Τεχνική Γραμματεία. Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Συντονισμού στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αφού διαπιστώθηκε αδυναμία υλοποίησης των έργων αυτών στο χρόνο που απέμενε για την ολοκλήρωση του Γ’ ΚΠΣ, δόθηκε εντολή στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε. να ωριμάσει τα έργα ως τις 31.12.2008 και να παραδώσει τους φακέλους τους στις Περιφέρειες και τους φορείς, ώστε να μπορέσει να ζητηθεί η χρηματοδότησή τους είτε από το ΕΣΠΑ, είτε από άλλους κοινοτικούς ή εθνικούς πόρους. Στην πρόσφατη συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών αποφασίστηκε τα έργα αυτά να προταθούν για ένταξη στον Άξονα 10 του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου, όπου έχουμε δεσμεύσει για την περίοδο του ΕΣΠΑ 70 εκ. ευρώ έναντι 50 εκ. ευρώ που είχαν δεσμευτεί στο Γ’ ΚΠΣ.

Σχετικά τώρα με το θέμα της αξιοποίησης των πόρων που έχουν δεσμευτεί στο συγκεκριμένο Μέτρο του ΠΕΠ, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι έχοντας επίγνωση των δυσκολιών που θα αντιμετώπιζε η υλοποίηση μέσω της καινοτόμου για τα δεδομένα μας μεθόδου της συνολικής επιχορήγησης, δημιουργήσαμε μια υπερδέσμευση, εντάσσοντας και άλλα έργα στο Μέτρο, βάσει της οποίας εκτιμούμε ότι θα καταφέρουμε να απορροφήσουμε το σύνολο των πόρων του και συνεπώς δεν θα υπάρξει καμία απώλεια για το Πρόγραμμα.

όλη η εισήγηση του εδω
τι λέει η Πρόεδρος της ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ που επί τέσσερα χρονια τάζει αφαλατώσεις για τα παραπάνω?


ρεπορταζ απο τη Κοινη Γνωμη εδω

9 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανικανότητα, απραξία, απαξία, ασυδοσία.
    Χαμένες ευκαιρίες, βλακεία και πονηριά.

    Αυτες ειναι οι "αρχες" της..."Αρχής"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ΠΕΠ Ν. Αιγαίου είχε σύνθημα: "Ζω στο αιγαίο που ονειρεύομαι"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΖωA στο αιγαίο που ονειρεύμαι

    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το Γ ΚΠΣ,η Αντίπαρος και ο καταραμένος όφις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αφού χάθηκαν τα έργα του Γ΄ΚΠΣ

    εμπρός να χασουμε και τα έργα του ΕΣΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Mανέτα και Ρήγας
    πλάι πλάι.
    Πλάκα θα είχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. H Αντίπαρος δεν χρειάζεται έργα.

    Καμιά απευθείας ανάθεση να μοιράζεται το χρήμα και πολύ σας είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή