Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Άλλωστε κ. Αβραμόπουλε από λόγια έχουμε χορτάσει.

30-3-2009 3-22-05 μμ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(Με αφορμή την εξαγγελία του ΕΚΑΒ για ενίσχυση των νησιών με ασθενοφόρα)

Το τελευταίο διάστημα κυβερνητικοί παράγοντες, με προεξάρχονα τον υπουργό Υγείας κ. Αβραμόπουλο που ιδρύει νοσοκομεία εδώ και εκεί, επιδίδονται σε εξαγγελίες ενίσχυσης της δημόσιας υγείας στα νησιά.

Περιφερειακά ιατρεία αναβαθμίζονται σε Πολυδύναμα, σύγχρονα ασθενοφόρα θα μεταφερθούν στις ιατρικές μονάδες των νησιών μας κ.ο.κ. Τα ασθενοφόρα μάλιστα-όπως μαθαίνουμε- αποτελούν και προσφορά των Ένωσης Ελλήνων Ακτοπλόων, οι οποίοι αφού έλυσαν το πρόβλημα της ακτοπλοΐας, επιδίδονται τώρα και σε δωρεές για να μας αποδείξουν πόσο κοινωφελές έργο παράγουν.

Βεβαίως την ίδια ώρα τα έκτακτα περιστατικά εξακολουθούν να μεταφέρονται με τα ψαροκάικα, ηλικιωμένοι άνθρωποι κινδυνεύουν να πεθάνουν αβοήθητοι γιατί “έφαγαν τα ψωμιά τους”, τα νοσοκομεία Σύρου και Νάξου, τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία είναι υποστελεχωμένα και αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε εξοπλισμό και σε στοιχειώδη υποστηρικτικά υλικά. Παράλληλα τους τελευταίους μήνες, οι Κινητές Μονάδες Ψυχικής Υγείας εκπέμπουν SOS λόγω υποχρηματοδότησης, ενώ το ίδιο συμβαίνει με τα Κέντρα Πρόληψης και τις διάφορες κοινωνικές δομές.

Έτσι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και η Διοίκηση του ΕΚΑΒ, αντί να προσπαθούν να μας χρυσώσουν το χάπι, ας αποφασίσουν επιτέλους να αντιμετωπίσουν σοβαρά τις προτάσεις των ιατρικών φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για Περιφερειακό ΕΚΑΒ στις Κυκλάδες, για προμήθεια πτητικών και κατάλληλα διαμορφωμένων πλωτών μέσων για τα επείγοντα περιστατικά, για πλήρη στελέχωση σε ιατρικό και νοσοκομειακό προσωπικό σε όλες τις ιατρικές μονάδες των νησιών, για προμήθεια όλου του αναγκαίου εξοπλισμού.

Ας μην γελιόμαστε όμως. Όσο τα κονδύλια για τη δημόσια υγεία παραμένουν σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα, όσο το Εθνικό Σύστημα Υγείας υποβαθμίζεται, όσο δεν δημιουργούνται και πάλι Περιφερειακές δομές δημόσιας υγείας, όσο τα θεσμικά και οικονομικά προβλήματα των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού παραμένουν οξυμένα, καμιά προοπτική βελτίωσης δεν μπορεί να υπάρξει.

Κατά συνέπεια οι εξαγγελίες δεν κρίνονται στα λόγια, αλλά στη ζωή και στην πράξη. Άλλωστε κ. Αβραμόπουλε από λόγια έχουμε χορτάσει.

29/3/09 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή